Huiswerkbegeleiding Amsterdam


Heeft uw kind moeite om te beginnen met huiswerk of met het plannen en organiseren ervan? Dan kan de huiswerkbegeleiding van DOpp Amsterdam uitkomst bieden!

Veel leerlingen komen niet toe aan het maken van huiswerk of het leren van toetsen. Een onrustige omgeving, ouders die zich ermee bemoeien of een gebrek aan motivatie zijn de bekendste redenen.

De huiswerkbegeleiding van DOpp Amsterdam richt zich op het aanbrengen van structuur en het motiveren van de leerling met als doel dat de leerling gedurende de begeleiding steeds zelfstandiger wordt in bijvoorbeeld het plannen van het huiswerk en vaardiger wordt in bijvoorbeeld het maken van samenvattingen. 

In het kort

• Leren plannen en organiseren
• Nakijken en overhoren van de stof
• Kleine groepjes (max 4)
• Persoonlijke aandacht
• Deskundige begeleiding 
• Huiselijke sfeer
• Individueel logboek
• Contact met ouders en evt. school 

Vanaf €150,- per maand

Met plezier naar school en betere resultaten!

Voor wie


De huiswerkbegeleiding is er voor leerlingen van de basisschool (groep 8) en de middelbare school die zich moeilijk kunnen concentreren, moeite hebben met het plannen en organiseren van huiswerk of een gebrek aan motivatie hebben.  

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepjes, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De begeleiding wordt gegeven op de locatie in de Pijp (Lizzy Ansinghstraat). Voor meer informatie over de huiswerkbegeleiding kijk op www.huiswerkbegeleiding-amsterdam.org 

Hoe werkt het


Wanneer uw kind huiswerkbegeleiding nodig heeft, kunt u uw kind bij DOpp aanmelden. Er zal dan zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek worden ingepland. Tijdens dit gesprek wordt samen met ouders en kind besproken waar de problemen liggen en wat er al goed gaat. Er worden doelen geformuleerd en er wordt overlegd hoeveel dagen per week de leerling komt. Voor de meeste leerlingen zijn 3 dagen per week voldoende.

Een dag huiswerkbegeleiding betekent dat de leerling minimaal 1,5 uur aanwezig is.

Na elke periode vindt er een evaluatiegesprek plaats met ouders. 

Training Studievaardigheden

Het blijkt dat veel leerlingen extra ondersteuning nodig hebben bij het ‘leren leren’, omdat zij sommige studievaardigheden nog niet (voldoende) bezitten. Speciaal voor hen heeft DOpp de training Studievaardigheden ontwikkeld.

Klik hier voor meer informatie.

Huiswerkbegeleiding Amsterdam bij DOpp Amsterdam

Tarieven

De kosten voor huiswerkbegeleiding per maand:

1 dag per week          € 150,-
2 dagen per week     € 255,-
3 dagen per week     € 330,-
4 dagen per week     € 390,-

Extra dag huiswerkbegeleiding: € 37,50

Evaluatiegesprek: € 25,-