Pages Menu
Categories Menu

Kinderslaapcoach


Heeft je baby of kind slaapproblemen? Valt hij/zij moeilijk in slaap? Wordt hij regelmatig 's nachts wakker en valt dan niet zelfstandig in slaap? Durft je peuter niet te gaan slapen? Doet je baby overdag alleen maar hazenslaapjes? Breekt de vermoeidheid jullie op?
Als kinderslaapcoach help ik jullie graag!

Wanneer een baby of kind voor langere tijd moeite heeft om alleen in slaap te vallen en goed door te slapen, is dat een belasting voor het hele gezin. Naast de vermoeidheid kun je je als ouder machteloos en schuldig voelen dat je kind niet goed slaapt. Vaak probeer je van alles, maar eindigt je kind toch in jullie bed.

Als kinderpsycholoog (en moeder) heb ik mij verdiept in slaapproblemen bij baby's en jonge kinderen. Slapen is een vaardigheid; je kunt het leren. Door middel van slaapcoaching krijgen ouders de erkenning en hulp die er voor zorgen dat de nachtrust snel terugkeert. 

In het kort

• Hulp bij slaapproblemen
• Voor baby's en kinderen vanaf 6 maanden
• Positieve coaching
• Persoonlijk en liefdevol slaapplan
• Veel achtergrond informatie
• Altijd bereikbaar voor vragen
• Geen standaard pakketten

Vanaf € 450,-

Op een liefdevolle manier je baby leren slapen

Voor wie


De kinderslaapcoach is er voor ouders van baby's en kinderen vanaf 6 maanden die op een liefdevolle manier willen werken aan een beter slaapritme. 

Als kinderpsycholoog (en moeder) heb ik mij verdiept in slaapproblemen bij baby's en jonge kinderen. Slapen is een vaardigheid; je kunt het leren. Slaapcoaching kan een hulpmiddel zijn om ouders de regie weer terug te geven en om baby's en kinderen te leren slapen.  

De wensen en belangen van het gezin staan voorop. Zo wordt er niet gevraagd je baby te laten huilen en wordt er rekening gehouden met eventuele borstvoeding en de slaapplek van je baby (eigen kamer of co-sleeping). Om het traject te laten slagen is het belangrijk dat beide ouders betrokken zijn en zich volledig inzetten.

Het slaapcoach traject


Na aanmelding ziet het traject er als volgt uit:
1. Intake (bespreken van ervaren problemen, huidig dagritme, hulpvraag)
2. Maken van een slaapplan (afgestemd op de ontwikkeling van het kind en wensen van het het gezin)
3. Meerdere contactmomenten per week wanneer het slaapplan wordt uitgevoerd.

Tijdens het traject kun je altijd terecht voor vragen en wordt er veel informatie gegeven over wat slaap is, de slaapcyclus, slaapritme bij baby's, de hoeveelheid slaap per leeftijd, slaapassociaties, slaaprituelen enzovoort.  

In de intake bespreken we hoeveel sessies er nodig zijn. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en jullie wensen. De contactmomenten kunnen zowel op de praktijk, aan huis, telefonisch of via Skype plaats vinden.