Citotraining


Voor veel achtste groepers brengt een toetssituatie veel spanning met zich mee, laat staan wanneer het om de Citotoets gaat.

DOpp Amsterdam heeft voor deze leerlingen een Citotraining ontwikkeld. Het idee is dat door leerlingen voor te bereiden op de Citotoets, zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Hierdoor zal de Citoscore ook een goede weerspiegeling zijn van de kennis en vaardigheden van de leerling. 

Tijdens de training wordt de belangrijkste stof van de domeinen Rekenen, Taal en Studievaardigheden behandeld. Door middel van uitleg en het maken van oefeningen wordt de kennis van de leerling opgefrist. Er wordt aandacht besteed aan het volgende:

  • bekend raken met de vraagstelling van de Cito
  • goed lezen van de vragen en van de antwoordmogelijkheden
  • kiezen van het juiste antwoord 
  • effectief omgaan met de tijd
  • omgaan met stress en ontspanningsoefeningen 

De training bestaat uit

• Belangrijkste stof herhalen van rekenen, taal & studievaardigheden
• Uitleg, tips en veel oefening
• 6 middagen van 2 uur
• Groepjes van 3-8 leerlingen
• Individuele training mogelijk

Prijs op aanvraag

Zelfverzekerd en goed voorbereid de Citotoets in!

Voor wie


De Citotraining is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die zelfverzekerd en goed voorbereid de Citotoets in willen gaan. Voor veel leerlingen brengt een toetssituatie veel spanning met zich mee. Door hen vroegtijdig bekend te laten worden met de vraagstellingen van de Citotoets en hiermee te oefenen zullen zij zich zelfverzekerder voelen. Daarnaast is de training uitermate geschikt voor leerlingen die hun kennis graag willen opfrissen en op die manier goed voorbereid zullen zijn voor de Citotoets. Kortom, elke groep 8 leerling heeft profijt van deze training!  

De Citotraining wordt in kleine groepjes van 3-6 leerlingen gegeven, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De training vindt plaats in de nieuwe locatie in de Pijp (Lizzy Ansinghstraat) en wordt gegeven door kinderpsycholoog Annick Gathier.

Hoe werkt het


De Citotraining start op verschillende momenten per jaar, waarvoor ouders hun kind kunnen aanmelden. Het aanmelden kan via het aanmeldformulier of via de mail. Voor de startdata neem contact op met DOpp Amsterdam. Ouders kunnen ook voor een individuele training kiezen. Deze kan op ieder moment worden gestart (indien beschikbaar). 

De training bestaat uit 6 middagen van 2 uur.

DOpp Amsterdam zorgt voor genoeg oefenmateriaal dat de leerling na de training mee naar huis kan nemen. Ook krijgen ouders na de training een kort verslag over welke stof tijdens de training aan bod is gekomen en met eventuele aandachtspunten.

De training dient voorafgaand aan de eerste bijeenkomst te worden betaald.

Citotraining DOpp Amsterdam

Tarieven

De kosten voor de Citotraining bedragen:

Prijs op aanvraag