Training Studievaardigheden

 
Om op school goed mee te komen en goede resultaten te behalen hebben leerlingen verschillende studievaardigheden nodig. Uit de praktijk blijkt dat veel leerlingen niet beschikken over voldoende of juiste studievaardigheden. Zo kan een kind goed zijn in het plannen van huiswerk, maar bijvoorbeeld moeite hebben om samenvattingen te maken of is de manier van woordjes leren niet effectief. Deze leerlingen hebben nooit echt geleerd hoe zij het beste kunnen leren en presteren daardoor structureel onder hun niveau.

Speciaal voor hen heeft DOpp Amsterdam de training Studievaardigheden ontwikkeld. Dit is een op maat gemaakte en praktische training, waarbij ouders en leerling zelf bepalen welke studievaardigheden er getraind worden. 

 

De training bestaat uit

• 2 zelfgekozen studievaardigheden
• Extra leertips
• 3 middagen van 1,5 uur
• Kan op elk moment gestart worden

Vanaf € 200,-

Effectiever leren en betere resultaten halen!

Voor wie


De training Studievaardigheden is bedoeld voor leerlingen die (een aantal van) de volgende studievaardigheden willen aanleren of verbeteren:

Plannen en organiserenVerbanden leggen
Woordjes lerenAantekeningen maken
Begrippen lerenOpdracht structureren
Begrijpend lezenVragen herkennen
MindmappenJezelf overhoren
SamenvattenToets leren
Belangrijke woorden ontdekkenWiskunde sommen maken

De training is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 uit het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De training is individueel aangezien het een op maat gemaakte training is. De training wordt gegeven in de rustige praktijk aan huis door kinderpsycholoog Annick Gathier.

Hoe werkt het


Samen met de ouders en de leerling worden er minimaal 2 studievaardigheden gekozen die tijdens de training aan bod zullen komen en die de leerling wil leren/verbeteren. De studievaardigheden worden aangeleerd met behulp van een stappenplan met de volgende opbouw: theorie, stappenplan, oefenen en herhalen. Naast de gekozen studievaardigheden worden er tijdens de training ook extra leertips gegeven.

De training kan tijdens of aansluitend aan de huiswerkbegeleiding plaatsvinden, waardoor er geoefend kan worden met het eigen huiswerk. Door deze aanpak ervaren leerlingen meer profijt van de huiswerkbegeleiding; nieuw verworven vaardigheden kunnen direct in de praktijk worden toegepast.

De training wordt gegeven in de rustige praktijk aan huis door kinderpsycholoog Annick Gathier.

Training Studievaardigheden DOpp Amsterdam

Tarieven

De kosten voor de standaard training zijn € 200,-.

De standaard training kan worden uitgebreid met meerdere studievaardigheden. Voor iedere extra vaardigheid wordt één middag (1,5 uur) ingepland. De kosten hiervoor zijn € 60,-.