Training Studievaardigheden

Om op school goed mee te komen en goede resultaten te behalen hebben leerlingen verschillende studievaardigheden nodig. Uit de praktijk blijkt dat veel leerlingen niet beschikken over voldoende of juiste studievaardigheden. Zo kan een kind goed zijn in het plannen van huiswerk, maar bijvoorbeeld moeite hebben om samenvattingen te maken of is de manier van woordjes leren niet effectief. Deze leerlingen hebben nooit echt geleerd hoe zij het beste kunnen leren en presteren daardoor structureel onder hun niveau.

Speciaal voor hen heeft DOpp Amsterdam de training Studievaardigheden ontwikkeld. Dit is een op maat gemaakte en praktische training, waarbij het kind en zijn/haar ouders zelf bepalen welke studievaardigheden er getraind worden. 

De training bestaat uit

• 2 zelfgekozen studievaardigheden
• Extra leertips
• 3 middagen van 1,5 uur
• Kan op elk moment gestart worden

Vanaf € 250,-

Effectiever leren en betere resultaten halen!

Voor wie

De training Studievaardigheden is bedoeld voor kinderen die de volgende studievaardigheden willen aanleren of verbeteren:

Plannen en organiserenVerbanden leggen
Woordjes lerenAantekeningen maken
Begrippen lerenOpdracht structureren
Begrijpend lezenVragen herkennen
MindmappenJezelf overhoren
SamenvattenToets leren
Belangrijke woorden ontdekkenWiskunde sommen maken

Hoe werkt het

Samen met de ouders en de leerling worden er minimaal 2 studievaardigheden gekozen die tijdens de training aan bod zullen komen en die de leerling wil leren/verbeteren. De studievaardigheden worden aangeleerd met behulp van een stappenplan met de volgende opbouw: theorie, stappenplan, oefenen en herhalen. Naast de gekozen studievaardigheden worden er tijdens de training ook extra leertips gegeven.

De leerling mag naar de training eigen werk mee nemen. Hierdoor kunnen de nieuw verworven vaardigheden direct in de praktijk worden toegepast. 

De training wordt gegeven in de rustige praktijk aan huis door kinderpsycholoog Annick Gathier.

De training is geschikt voor kinderen op de middelbare school. De training is individueel aangezien het een op maat gemaakte training is. 

Training Studievaardigheden DOpp Amsterdam