Vergoeding jeugdhulp

Bij DOpp Amsterdam kan er vergoeding van de jeugdhulp plaats vinden. De praktijk heeft sinds 2019 contracten afgesloten met de gemeente Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland. Deze gemeentes kunnen de hulp in sommige gevallen vergoeden.

Wanneer wordt de jeugdhulp vergoed

Allereerst moet je in één van de volgende gemeenten wonen: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Met deze gemeenten heeft de praktijk contracten afgesloten. Als je in een andere gemeente woont, wordt er niet vergoed.

Daarnaast heb je een geldige verwijzing nodig. Er zijn verschillende personen die een verwijzing kunnen afgeven (verwijzers). Bijvoorbeeld de huisarts of kinderarts. Ook een ouder en kind team of de gemeente zelf kunnen doorverwijzen. Voor een verwijzing moet je eerst contact opnemen met een bevoegde verwijzer.

Na aanmelding bij de praktijk, geeft u aan dat u een verwijzing heeft gekregen. We bekijken dan of DOpp Amsterdam de hulp kan bieden die nodig is.

Als de verwijzing van de gemeente komt, starten we met de hulp. Als er een andere verwijzer is, stuurt DOpp eerst een verzoek om toewijzing naar de gemeente. De zorg kan starten, als de gemeente de toewijzing heeft goedgekeurd.

Welke hulp wordt vergoed?

DOpp Amsterdam heeft contracten afgesloten voor segment B. Hieronder valt de enkelvoudige specialistische jeugdhulp. Het is niet nodig dat uw kind een diagnose heeft.

DOpp Amsterdam biedt zowel onderzoek, behandeling, advies en verschillende trainingen aan. Op de site van 'ik zoek jeugdhulp' kun je informatie vinden over welke hulp wordt vergoed:

Vergoeding jeugdhulp bij DOpp Amsterdam

Niet alle hulp die DOpp Amsterdam aanbiedt wordt vergoed. Zo worden bijlessen nooit vergoed, net zoals de citotraining of de entreetoets training. Het kan zijn dat ook andere hulp niet wordt vergoed. Dit is afhankelijk van de verwijzing die u heeft gekregen.

Meer informatie over de vergoeding van jeugdhulp

Websites waar je meer informatie kunt vinden over de vergoeding van jeugdhulp:

https://www.ikzoekjeugdhulp.nl/
https://www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/jeugdhulp/ 
https://oktamsterdam.nl/