Citotraining

Voor veel achtste groepers brengt een toetssituatie veel spanning met zich mee, laat staan wanneer het om de Citotoets gaat.

DOpp Amsterdam heeft voor deze leerlingen een Citotraining ontwikkeld. Het idee is dat door leerlingen voor te bereiden op de Citotoets, zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Hierdoor zal de Citoscore ook een goede weerspiegeling zijn van de kennis en vaardigheden van de leerling. 

Tijdens de training wordt de belangrijkste stof van de domeinen Rekenen, Taal en Studievaardigheden behandeld. Door middel van uitleg en het maken van oefeningen wordt de kennis van de leerling opgefrist. Er wordt aandacht besteed aan het volgende:

  • bekend raken met de vraagstelling van de Cito
  • goed lezen van de vragen en van de antwoordmogelijkheden
  • kiezen van het juiste antwoord 
  • effectief omgaan met de tijd
  • omgaan met stress en ontspanningsoefeningen 

De training bestaat uit

• Belangrijkste stof herhalen van rekenen, taal & studievaardigheden
• Uitleg, tips en veel oefening
• 6 middagen van 2 uur
• Groepjes van 3-6 leerlingen
• Individuele training mogelijk

Prijs op aanvraag

Zelfverzekerd en goed voorbereid de Citotoets in

Voor wie

De Citotraining is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die zelfverzekerd en goed voorbereid de Citotoets in willen gaan. Voor veel leerlingen brengt een toetssituatie veel spanning met zich mee. Door hen vroegtijdig bekend te laten worden met de vraagstellingen van de Citotoets en hiermee te oefenen zullen zij zich zelfverzekerder voelen. Daarnaast is de training uitermate geschikt voor leerlingen die hun kennis graag willen opfrissen en op die manier goed voorbereid zullen zijn voor de Citotoets. Kortom, elke groep 8 leerling heeft profijt van deze training!  

De Citotraining wordt in kleine groepjes van 3-6 leerlingen gegeven, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De training vindt plaats in de praktijk aan huis en wordt gegeven door kinderpsycholoog Annick Gathier.

Hoe werkt het

De Citotraining start op verschillende momenten per jaar, waarvoor ouders hun kind kunnen aanmelden. Het aanmelden kan via het aanmeldformulier of via de mail. Voor de startdata neem contact op met DOpp Amsterdam. Ouders kunnen ook voor een individuele training kiezen. Deze kan op ieder moment worden gestart (indien beschikbaar). 

De training bestaat uit 6 middagen van 2 uur. De leerling krijgt een mapje met uitlegbladen en waar het huiswerk in komt. Na de training is er zo een boekje ontstaan met uitleg en werkbladen wat thuis nog eens kan worden bekeken.

De training dient voorafgaand aan de eerste bijeenkomst te worden betaald.