Entreetoets training

Groep 7 is een belangrijk jaar. De laatste stof wordt aangeboden (in groep 8 wordt er met name herhaald) en de leerlingen krijgen hun voorlopig advies. Dit advies wordt voor een deel gegeven op basis van de entreetoets die aan het einde van het schooljaar plaats vindt. Voor veel leerlingen uit groep 7 brengt dit veel spanning met zich mee. 

Middels de Entreetoets training wil DOpp Amsterdam kinderen voorbereiden op toetssituaties zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Tijdens de training wordt de belangrijkste stof van de domeinen Rekenen, Taal (begrijpend lezen en spelling) en Studievaardigheden behandeld. Door middel van uitleg en het maken van oefeningen wordt de kennis van de leerling opgefrist. Er wordt aandacht besteed aan het volgende:

  • bekend raken met de vraagstelling van de Cito
  • goed lezen van de vragen en van de antwoordmogelijkheden
  • effectief omgaan met de tijd
  • omgaan met stress en ontspanningsoefeningen 

De training bestaat uit

• Belangrijkste stof herhalen van rekenen, taal & studievaardigheden
• Uitleg, tips en veel oefening
• 6 middagen van 2 uur
• Groepjes van 3-6 leerlingen
• Individuele training mogelijk

Prijs op aanvraag 

Zelfverzekerd en goed voorbereid de Entreetoets in!

Voor wie

De Entreetoets training is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 van de basisschool die zelfverzekerd en goed voorbereid de Entreetoets in willen gaan. Voor veel leerlingen brengt een toetssituatie veel spanning met zich mee. Door hen vroegtijdig bekend te laten worden met de vraagstellingen van Cito en hiermee te oefenen zullen zij zich zelfverzekerder voelen. Daarnaast is de training uitermate geschikt voor leerlingen die hun kennis graag willen opfrissen en op die manier goed voorbereid zullen zijn voor de Entreetoets. Kortom, elke groep 7 leerling heeft profijt van deze training!  

De Entreetoets training wordt in kleine groepjes (3-6 leerlingen) gegeven, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De training vindt plaats in de praktijk aan huis en wordt gegeven door kinderpsycholoog Annick Gathier.

Hoe werkt het

De Entreetoets training start op verschillende momenten per jaar. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via het aanmeldformulier of via de mail. Voor de exacte startdata neem contact op met DOpp Amsterdam. Ouders kunnen ook voor een individuele training kiezen. Deze kan op ieder moment worden gestart (indien mogelijk). 

De training bestaat uit 6 middagen van 2 uur. De leerling krijgt een mapje met uitlegbladen en waar het huiswerk in komt. Na de training is er zo een boekje ontstaan met uitleg en werkbladen wat thuis nog eens kan worden bekeken.

De training dient voorafgaand aan de eerste bijeenkomst te worden betaald.