Entreetoets training

Groep 7 is een belangrijk jaar. De laatste stof wordt aangeboden (in groep 8 wordt er met name herhaald) en de leerlingen krijgen hun voorlopig advies. Dit advies wordt voor een deel gegeven op basis van de entreetoets die aan het einde van het schooljaar plaats vindt. Voor veel leerlingen uit groep 7 brengt dit veel spanning met zich mee.

Middels de Entreetoets training wil DOpp Amsterdam kinderen voorbereiden op toetssituaties zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Entreetoets training Amsterdam

Tijdens de training wordt de belangrijkste stof van de domeinen Rekenen, Taal (begrijpend lezen en spelling) en Studievaardigheden behandeld. Door de uitleg en het oefenen met de stof, wordt de kennis opgefrist. Er wordt aandacht besteed aan het volgende:

  • bekend raken met de vraagstelling van de Cito
  • goed lezen van de vragen en van de antwoordmogelijkheden
  • effectief omgaan met de tijd
  • omgaan met stress en ontspanningsoefeningen

"Zelfverzekerd en goed voorbereid de Entreetoets maken"

Voor wie

De Entreetoets training is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 van de basisschool die zelfverzekerd en goed voorbereid de Entreetoets in willen gaan. Voor veel leerlingen brengt een toetssituatie veel spanning met zich mee. Door hen vroegtijdig bekend te laten worden met de vraagstellingen van Cito en hiermee te oefenen zullen zij zich zelfverzekerder voelen. Daarnaast is de training uitermate geschikt voor leerlingen die hun kennis graag willen opfrissen en op die manier goed voorbereid zullen zijn voor de Entreetoets. Kortom, elke groep 7 leerling heeft profijt van deze training!

De Entreetoets training wordt in kleine groepjes (3-6 leerlingen) gegeven, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De training vindt plaats in de praktijk aan huis en wordt gegeven door kinderpsycholoog Annick Gathier.

Hoe werkt het

De Entreetoets training start op verschillende momenten per jaar. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via het aanmeldformulier of via de mail. Voor de exacte startdata neem contact op met DOpp Amsterdam. Ouders kunnen ook voor een individuele training kiezen. Deze kan op ieder moment worden gestart (indien mogelijk).

De training bestaat uit 6 middagen van 2 uur. De leerling krijgt een mapje waar het trainingsmateriaal in komt. Na iedere les krijgt de leerling wat huiswerk mee naar huis, dat in de map gaat. Na de training mag de leerling het mapje houden en kan deze er nog eens worden bij gepakt.

De kosten van de training zijn afhankelijk van de groepsgrootte. Neem contact op per telefoon of mail voor vragen.